Simultan de șah susținut de marele maestru Constantin Ionescu

Un eveniment special a fost găzduit de clubul nostru de șah, un simultan susținut de marele maestru internațional Constantin Ionescu. Simultanul a oferit o oportunitate unică pentru jucătorii talentați ai clubului nostru să înfrunte un expert de renume.

Constantin Ionescu este unul din jucătorii de top ai României, facând parte pentru mulți ani din echipa olimpică a României si detinând multiple titluri naționale. El a fost component de bază al echipei României, atât pentru Olimpiada de șah, cât și pentru campionatele Europene si Balcanice. Apoi și-a continuat activitatea șahistă ca antrenor federal in cadrul Federației Române de șah.

Copiii au avut ocazia să învețe direct de la un mare maestru, observând modul în care acesta gândește și joacă. L-au înfruntat cu mare curaj, iar unii dintre ei au reușit să-i pună probleme. Au reușit să obțină trei remize și o victorie!

Sperăm ca întâlnirea cu marele maestru să inspire copiii să-și îmbunătățească jocul și să aspire la nivele mai înalte în șah, să fie motivați să-și stabilească obiective ambițioase pentru viitor. Acest simultan de șah îi ajută să-și testeze abilitățile și să identifice aspectele jocului lor care necesită îmbunătățiri. Pentru a juca împotriva unui mare maestru, copiii trebuie să fie foarte concentrați, atenți și răbdători, calități esențiale atât în șah, cât și în alte aspecte ale vieții.

Un astfel de eveniment stimulează spiritul competitiv al copiilor, motivându-i să se antreneze mai mult și să participe la competiții viitoare, dar și contribuie semnificativ la dezvoltarea personală și intelectuală a copiilor.

Multumim marelui maestru internațional Constantin Ionescu pentru vizita șahistă la sediul clubului nostru și pentru bucuria șahistă pe care le-a oferit-o copiilor!

Colaboratori