Despre club

Despre clubul de șah

Asociația Club Sportiv ”M.M. Mihail Marin” a fost înființată la data de 30.05.2012 de una dintre cele mai numeroase familii de șahiști activi din România: Luiza, Mihail, Victor Marin și Otilia, Ștefan, Radu Baciu.

Clubul își propune să popularizeze, să răspândească și să dezvolte practicarea șahului în rândul copiilor și pentru orice persoane doritoare de a învăța acest sport.

Activitățile clubului vor avea loc într-un cadru organizat, propice desfășurării unor programe de selecție, inițiere și perfecționare în șah și se vor derula în ambianța caldă și primitoare a spațiosului și modernului nostru sediu din strada Tânganului nr.38, sector 6.

Principalele obiective ale clubului sunt atragerea și instruirea iubitorilor de șah, organizarea și desfășurarea activității de performanță în șah, organizarea unor competiții în care sportivii noștri să își poată valorifica cunoștințele dobândite, participarea la competiții locale și naționale, precum și la competiții pe echipe pentru juniori și seniori incluse în calendarul competițional național și internațional, susținerea tehnică și financiară a sportivilor de performanță și a specialiștilor, colaborarea cu alte structuri sportive și de tineret din țară și din străinătate și promovarea spiritului de performanță și fair-play.

Ideea înființării acestui club a luat naștere din convingerea beneficiilor pe care le are șahul asupra dezvoltării armonioase a copiilor și în urma numeroaselor solicitări de îndrumare în acest domeniu.

S-a constatat în urma a numeroase studii că sportul minții dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor, îmbogățește memoria, limbajul și capacitățile matematice, dezvoltă gândirea critică, creatoare și originală, îi învață pe copii să gândească în mod logic și eficient, îi ajută să ia decizii dificile și abstracte în mod independent și sporește performanțele școlare ale copiilor. De asemenea, șahul are efecte pozitive în plan moral și social, favorizând integrarea copiilor într-o echipă, respectul față de ceilalți, respectarea unor reguli.

Îi sfătuim pe copii să abordeze cu încredere lumea șahului și să dea dovadă de curaj și idei îndrăznețe!

”Ideile îndrăznețe sunt precum pionii de șah care înaintează: pot fi înfrânți, dar stau la baza unui joc câștigat”

Colaboratori