Reuşite ale sportivilor noştri la ultimele campionate!

Munca asiduă, perseverenta şi seriozitatea sunt principalele ingrediente ale succesului!

Dacă adăugăm pe lângă acestea şi talentul, ambiţia şi încrederea în forţele proprii, aflăm secretul lui Andrei Nicolaescu, care a câştigat titlul de campion la Campionatul Capitalei de Juniori 2020 – şah clasic, categoria 12 ani.

Ne bucură acest rezultat frumos, deoarece Adrei este un junior talentat, aflat într-un progres constant, conştient de faptul că trebuie să se implice total pentru a obţine rezultate deosebite.

Seria rezultatelor frumoase a continuat cu clasarea sportivilor noştri pe podium la Campionatul Capitalei de Juniori 2020 – şah rapid şi blitz.

Teo Băeţii a câştigat medalia de argint la turneul de blitz, prin aplicarea criteriilor de departajare, deoarece s-a clasat la egalitate cu locul I. Ultima rundă a fost decisivă şi, din pacate pentru sportivul nostru, acesta a pierdut primul loc. Dar această medalie îl va ambiţiona să atingă vârfuri mai înalte! Teo este un jucător cu abilităţi în jocul rapid şi un bun tactician. Sperăm ca mai mult timp alocat studiului individual să îi aducă multe satisfacţii şi la şahul clasic!

Tot la turneul de blitz, dar la o categorie superioară, cea sub 14 ani, Iustin Toma a cucerit medalia de bronz. Rezultatul lui Iustin este unul merituos, ţinând cont de faptul că el nu a plecat din poziţia unui favorit! Cu toate că este la o categorie avansată, prin muncă şi talent, el reuşeşte să îşi croiască loc printre primii clasaţi. Iustin are un simţ intuitiv al poziţiilor, care îi uşurează foarte mult luarea deciziilor în momentele cheie. Sperăm să îşi folosească în mod chibzuit aceste atuuri în ascensiunea lui şahistă, alocând cît mai mult timp pregătirii, cu implicare şi seriozitate!

Aceeaşi aşi ai jocului rapid, Teo Băeţii şi Iustin Toma, s-au clasat pe al treilea loc al podiumului la Campionatul Capitalei de Juniori 2020 – şah rapid, la categoriile U12 şi U14! Felicitări, Teo! Felicitări, Iustin!

Felicitări lui Luca Teodorescu, care a intrat cu mult curaj în competiţiile seniorilor, unde a pus probleme multor jucători titraţi! La turneul Bucharest Chess Weekend a reuşit o performanţă ELO de peste 70 de puncte, dând dovadă de seriozitate atât în pregătire, cât şi în abordarea partidelor!

Felicitări şi lui Tudor Sandu, care a cucerit medalia de bronz la „Grand Prix MegaChess”, după un joc curajos, dovedind încă o dată multă seriozitate!

Îndemnurile noastre pentru participare la concursuri au dat roade!

Partidele jucate în regim de concurs reprezintă o etapă importantă în pregătirea şahistă, pe lângă pregătirea teoretică. Acestea ne testează modul de integrare în partidă a noţiunilor învăţate, precum şi reacţiile nostre în condiţii de stres.

Felicitări tuturor sportivilor noştri care au participat la diverse concursuri şi care au încheiat competiţiile cu rezultate mulţumitoare!

Mult succes la următoarele competiţii, atât începătorilor, cât şi sportivilor mai experimentaţi!

Şi nu uitaţi celebrul îndemn al lui Pierre de Coubertin: „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!

Colaboratori